top of page

Qui som

​Som un grup d´educadores molt més enfocades en el sentit humà que el professional , tot i que professionalment ens preparem constantment ja que tenim l´inquietud d´aprendre i saber i per tant continuament ens reciclem i introduïm nous traços educacionals.

El nostre record d´infantesa és el nostre mapa, on en ell hi ha l´essència del sentit comú , que ens guia i ens assenyala   la importància que té cada moment , cada instant. Per senzill , simple , quotidià o monòton sabem que és únic i que si aconseguim  saber ser i estar amb total presència i amb respecte cap  a nosaltres mateixes i també cap als altres , la nostra elecció  sempre serà correcta i adequada . Simplement sabem que som models i per tant volem que els nostres hàbits esquitxin polsims als  infants, polsims que els faci adquirir la capacitat  d´estar presents a cada moment i  a elegir des del respecte perquè es sentin feliços i satisfets de les seves accions.



Som una associació pedagògica sense afany de lucre , autoritzada pel departament d’ensenyament amb el codi 17007634 , que ha nascut amb l’inquietud d’acompanyar els infants en el seu procés maduratiu prevalent la comunicació i el respecte . 



Com escola ens definim com escola catalana (ens comprometem amb la cultura i les tradicions catalanes celebrant les festes tradicionals i utilitzant el català com a llengua vehicular) , però també compromesa amb la importància d’una segona llengua . A la nostra escola hem escollit  l’anglès. Segons estudis científics demostren que l’escorça cerebral en el nadó té una àrea especial en el lòbul frontal especialitzat en acollir els fenòmens de les llengües en molta més capacitat a aquestes edats i on al fer-ho així determinats sons afecten especialment la substància blanca del cervell , essent molt més fàcil el multilingüisme . Treballem diàriament talment fos una tieta  anglesa que juga , canta , explica contes i dansa amb una llengua diferent amb tots els nens i nenes.

Fem una escola activa promovent l’experimentació i el joc com a eina d’aprenentatge , plural i integradora atenent a totes les cultures i procedències sense discriminació , atenent la diversitat i la igualtat dels infants , flexible i en constant renovació . Totes les educadores estem implicades en l’educació , ens sentim molt motivades  i ens plantegem contínuament nous reptes per millorar –nos tant professional com personalment (fent cursos , llegint ,..)
Dins de l’equip educatiu  tenim mestres , cuentoterapeutes, logopeda, pedagoga, educadores infantils, educadores en massatge infantil , nutricionistes .

El nostre sentit és millorar-nos per millorar la qualitat de  l’educació dels nostres infants .


Tots els beneficis es destinaran sempre en la millora de la llar repercutint directament en una millor qualitat en l’educació dels nostres infants.

Filosofia

En la nostra escola volem acompanyar als nens i nenes en el seu procés de creixement , amb una mirada i una  escolta neta , respectuosa  i constant, donant-los tot el temps que necessiten per aconseguir les seves conquestes.

És un espai per créixer , que permet trobar un lloc on expressar-se , explorar , descobrir ,investigar,  construir , compartir , …  recolzant-los amb sensibilitat perquè trobin els seus propis recursos i desenvolupin totes les seves possibilitats que són úniques i meravelloses per cadascun.


És un espai que permet que ja des de les primeres edats els nens i nenes siguin els protagonistes de les seves conquestes afavorint l’adquisició de la seva pròpia autonomia . 
Nosaltres només adeqüem l’espai motivador i ric oferint propostes no dirigides perquè pugui fer nous descobriments.
Deixem que sigui un nen actiu , que contempli un gran ventall de possibilitats deixant que  la iniciativa parteixi d’ell.  En aquest procés  , que viurà gràcies a la gran curiositat que té, s’anirà descobrint a si mateix , reconeixerà les seves possibilitats i els seus límits , interioritzarà el valor que té el esforçar-se en vèncer les dificultats , … sentint a cada instant una satisfacció personal .

El nostre tarannà és mimar sobretot  la part emocional tenint cura de les necessitats quotidianes donant un tracte personal e individual a cada alumne.
Intentem que se sentin estimats , escoltats, compresos,  cuidats , respectats i valorats per ajudar a que tinguin una ment equilibrada i sana ,  i enfortir i assentar  les bases per construir una autoestima sòlida i duradora .
La nostra il•lusió es deixar una petjada incrustada de valors que els ajudi en un futur a tenir les eines adequades per aprofitar les oportunitats  i superar les dificultats i els fracassos  ajudant-los a  conquerir nous reptes , valorant-se i sentint-se satisfet de si mateixos.

Actitud de l'educadora

​Posem èmfasi en tot el que l’infant fa, en cada moment, donant-li valor  i resaltant-lo com un fet important : quan arriben a l’escola , quan els canviem els bolquers, quan els observem en el joc ,quan els acompanyem a rentar-se les mans , quan van a dinar, en el moment d’anar a dormir ,…

Cada moment l ’infant incorpora una informació : com l’acollim  , quines paraules utilitzem, si l’escoltem , si el mirem a la cara, si elegim ser dolces  en lloc de ser brusques,  si modulem el to de veu , el gest ,… Per nosaltres tenir cura d’aquests detalls és primordial.
El tracte fa que l’infant se senti important i reconegut . La manera en que se’l tracta és essencial perquè se senti segur . Aquesta seguretat el farà  sentir-se especial , afiançarà la seva autoestima i mantindrà oberts tots els canals per aprendre . 
Durant aquest procés, si al mateix temps ,  els fem conscients del que estan sentint verbalitzant el que nosaltres veiem que els passa per dins ( si estan enfadats, emocionats, tristos , cansats , frustrats ,…) ajudarem al nen a obrir-se al  món , sentint les seves emocions i aprenent a gestionar-les  . Si es converteix en un ésser empàtic ,  si es compren a si mateix i sap posar-se al lloc de l’altre se sentirà més feliç interiorment i aprendrà a tenir recursos per ensortir-se’n davant de qualsevol entrebanc que de segur es trobarà al llarg de la seva vida .

Metodologia

​La nostra escola va evolucionant  , incorporant noves metodologies fruit d’una inquietud de recerca personal i professional.
Podríem comparar  l’escola com un quadre inacabat on sempre deixem un espai per idees noves Hi ha diferents pinzellades de diferents autors i corrents pedagògiques ben marcades que han incidit en la nostra manera de fer: Gleen Doleman , Carme Timoneda , amb la Intel•ligència emocional . Bert Hellinger , L’Angelica Olvera, Carles Parellada amb la  pedagogia sistèmica .
Emmi Pikler , Ute Strub , Marta Graugés amb la pedagogia pikleriana . Lorenzo Pallarès   amb la riquesa dels contes. Decroly amb els centres d’interès.


Com a aportació personal hem introduït les fades com un element màgic d’enllaç dels  trets diferenciats de cada estació ( la fada tardorina , la fada de la neu, la fada de les flors i la fada de l’estiu ) .

Des de sempre ens ha interessat sobre tot incidir en la part emocional de l’infant , com se sent per dins , quines estratègies podem utilitzar perquè puguin gestionar les emocions bàsiques aconseguint un equilibri emocional . Per aconseguir-ho hem treballat  amb la Carme Timoneda i  hem fet un curs de Cuentoterapia format per dotze tallers sobre les diferents emocions , per arribar a utilitzar els contes com a eina  per arribar a l’infant en el seu estat màgic-simbòlic tal i com  el nen interior entén i així identificar el que els hi succeeix .



     “ les emocions són com els pilars bàsics  sobre els quals descansen gairebé totes les funcions del cervell “ Francisco Mora , neurocientífic.

Utilitzem  també el massatge com una eina important per canalitzar emocions i  establir vincles afectius amb els infants. És com una clau que  obra el seu cor per poder mimar-lo i fer-lo sentir especial .


Part del  nostre treball sorgeix  també d’una reflexió profunda sobre el model educatiu d’ Emmi Pikler  que va fundar l’orfenat Lóczy  . Seguim els seus principis : el respecte a la llibertat de moviment i a la conquesta de l’autonomia permetent que cada nen segueixi el seu propi ritme.


Vam connectar amb aquesta manera d’entendre  l’infant sota una mirada pikleriana a partir d’un curs que vam fer a La Universitat de Barcelona durant dos anys sota el nom de “ Canvi de bolquers “. També assistim als tallers monogràfics que fa la Ute Strub , fisioterapeuta  alemana que va continuant els treballs de Lóczy al centre El Girasol de la Marta Graugés  , on també  fem  un treball holístic per aprendre a fer consciència a cada instant .



També  contemplem la pedagogia sistèmica com un puntal de referència quan ens fixem cap on mira l’infant  i tenim en compte les famílies com a pilar  primordial per l’educació dels seus fills . Donem molta importància  a la  seva presència a l’escola . Observant tot l’entorn  i la història de cada nen  sense cap judici podem acompanyar als pares ajudant a desfer els nusos encallats que en un moment donat es pot trobar un infant .


És una mirada positiva enfocant-nos només en lo bo , en les qualitats ;  potenciant totes les seves bones aptituds .

bottom of page